Nikken Kosakusho Works Ltd

En kort historik

Nikken Kosakusho Europe Limited, som införlivades år 1989, är ett dotterbolag till Nikken Kosakusho Works Limited i Japan. Företagets främsta verksamhet är import, distribution och försörjning av hela Nikkens produktutbud, vilket omfattar CNC-rundmatningsbord, NC-verktygssystem och mätanordningar inklusive Elbo Controlli-verktygsförinställare.

Nikken Works Limited i Japan tillverkar årligen runt 500 000 verktygshållare, 3 500 rundmatningsbord och 250 000 brotschar. Globalt sett har företaget lite över 550 anställda och det har ett välförtjänt och inarbetat gott rykte om sig att tillverka kvalitetsprodukter och engagera sig i sina kunder.

Nikken Kosakusho Europe Limiteds huvudkontor, verkstäder, försäljningsställen och europeiska distributionscenter ligger i Rotherham, South Yorkshire. Den här 18 580 m2 stora anläggningen tar även regelbundet emot ett antal gäster för seminarier, presentationer och kapningsdemonstrationer på den egna anläggningens utrustning.

Nikken Kosakusho Works Ltd. tillverkar verktygshållare och fästen för maskinverktyg och vi har varit marknadsledande inom olika områden som flyg- och rymdindustrin, fordonsindustrin samt finmekanikindustrin ända sedan företaget grundades år 1958.

Vi är stolta över vårt ”Totala tillverkningssystems” enorma bidrag till alla de ovannämnda industrierna, från råvarubearbetning till precisionsbearbetning.

Namnet NIKKEN skan översättas till ”Studier och forskning varje dag”, en princip som antas av all vår personal i deras dagliga strävan efter förstklassiga arbetsresultat.

Vi strävar ständigt efter att förbättra vår teknik genom konstant innovation som syftar till att ytterligare förstärka den respekt och den tillförlitlighet som våra produkter har förtjänat så här långt inom de industrier som de används inom.

Nikkens Osaka-Daito tillverkningsanläggning öppnade under 2004. All produkttillverkning och världsomspännande distribution sköts nu från en övergripande plats.

Två fabriker, huvudkontor och alla enheter för materialberedning och specialbehandling ryms nu i denna stora anläggning.

Video
Företagskronologi

Företagskronologi

Nikken Kosakushos historik

Se filmen
Watch